به خدا که این دنیاى شما در دیده من خوارتر از استخوان خوکى است که در دست گرى باشد . [نهج البلاغه]
جوان امروز
توخالی های پر!
یکشنبه 85 دی 10 , ساعت 12:27 عصر  
«این یکی را دیگر نمی شود کاری کرد!» این جمله را زیاد می گوییم ؛ بویژه وقتی که شرایط مساله پیش روی خود را کاملا بشناسیم و احساس کنیم که چون پیشتر همه اندیشه مان را برای بهبود سیستم مورد بحث به کار بسته ایم.
در چنین شرایطی ، بهتر شدن را ممکن نمی دانیم و از کسی هم نمی پذیریم که راه حلی بکر برای موضوع داشته باشد. در شکل گیری دانش نوآوری نظام یافته و TRIZ میلیون ها نشدنی انجام شده و دیوارهای برداشته شده از بن بست های فنی و مدیریتی مورد مطالعه قرار گرفته اند. این پژوهش گسترده ، خروجی ها و دستاوردهای بسیار جالبی به همراه داشته است که تعداد زیادی از آنها، عادتهای فکری ما را نقض می کنند.
با این توصیف TRIZ در فرآیند تعریف تا حل مساله ، خود از ابزارهای متعدد تفکر خلاق بهره می جوید تا من و شمای اهل چالش با مسائل بتوانیم چشمهایمان را بشوییم و با فراهم کردن مجال نگاه متفاوت ، راه حلی جدید برای مساله بیابیم. یکی از ابزارهای تولید راه حل و ایده پردازی در نوآوری نظام یافته ، «روندهای تکامل» (Evolutionary Trends) نام دارد.
روندهای تکامل نیز مسیر کلی رسیدن به موفقیت را به جستجوگر نوآوری نشان می دهد و او را راهنمایی می کند که منزلگاه بعدی خویش را در چه افقی تصویر کند. یکی از این روندها، تفکیک فضایی (space segmentation) نام دارد. در این روند ، جهش از سطح موجود به سطح برتر بعدی منوط به ایجاد ساختارهای توخالی ، حفره ها و پر کردن حفره ها از موادی که در سیستم فنی موردنظر منجر به بهبود کارایی و کیفیت می شوند ، دانسته می شود.
مثالهای فراوانی از نوآوری در این زمینه وجود دارد. «این یکی را دیگر نمی شود کاری کرد!». وقتی مثال بحث ما یک روش ساده حمام باشد ، شاید این جمله را تکرار کنیم. نوآوری در دوش! در سیستمی ساده که تنها از چند قطعه تشکیل شده و آب از لوله وارد آن و از سوراخ های ریزش خارج می شود ، مگر می شود تغییر چندانی داد؟ روند تفکیک فضایی به تیم پژوهشگر که روی مساله بهبود دوش کار می کردند ، راهنمایی کرد که در پی ایجاد حفره باشند. آنها نیز چنین کردند ؛ ایجاد حفره های هوا در قطره های آب.
فشار آب خروجی از دوش چون گذشته حفظ شد، اما آب مصرفی به 30 درصد کمتر کاهش یافت ، زیر این دوش آب ، جریان دائمی و پیوسته قطره های آب با اندازه و درشتی مطلوب وجود دارد ، در حالی که مصرف آب کم شده است. اگر لیوانی زیر این آب بظاهر پرفشار قرار دهیم ، پر شدن آن طولانی تر خواهد بود.

نوشته شده توسط علیرضا | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

جوان امروز

علیرضا
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 5 بازدید
بازدید دیروز: 2 بازدید
بازدید کل: 234632 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
وضعیت من در یاهو
فهرست موضوعی یادداشت ها
2010 . اسلام . پسر . جام جهانی . چگونه پیاده‌روی کنیم؟ . حیوانات هم حسودی می‌کنند . دختر . روابط . ضریب هوشی چیست؟ .
نوشته های پیشین

پاییز 1385
زمستان 1385
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1386
بهار 1387
تابستان 1387
پاییز 1387
زمستان 1387
بهار 1388
تابستان 1388
لوگوی وبلاگ من

جوان امروز
لینک دوستان من

مدیر پارسی بلاگ
آبدارچی پارسی بلاگ
انجمن علمی رشته برق و الکترونیک
موتور سنگین ... HONDA - SUZUKI ... موتور سنگین
تا ریشه هست، جوانه باید زد...
اس ام اس عاشقانه
جوان ایرانی
اس ام اس سرکاری اس ام اس خنده دار و اس ام اس طنز
قاسم آقابابایی
دختری عاشق
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

اسلام و روابط دختر و پسر
کنترل تلویزیون با حرکات دست / فیلم
تولید برق از سیبزمینی
ضریب هوشی چیست؟
چگونه پیادهروی کنیم؟
آشنایی با 32 تیم جام جهانی 2010
[عناوین آرشیوشده]