آن که راز خود را نهان داشت ، اختیار را به دست خویش گذاشت . [نهج البلاغه]
جوان امروز
نگاهم کن
یکشنبه 87 تیر 16 , ساعت 8:6 عصر  

فقط گفتم نگاهم کن
دستی بر پیشانی اش کشید و
دستمالی بر گونه های من.
حالا که دهان باز میکنم
ستاره ای سوسو میکشد کنار دستانم
و انعکاس نگاهش می نشیند
بر گلدان و پنجره ای که رو به روست
و من قطره قطره آب میشوم
فرو خفته در خاکی سرد.


نوشته شده توسط علیرضا | نظرات دیگران [ نظر] 
آینه
یکشنبه 87 تیر 16 , ساعت 8:5 عصر  

پرده را کنار میزنی
آینه ای می بینی
و دستانی مات که ماه را
                  بر گونه های تو
و تو که باور کرده ای
لبانت را می کاری
                  کنار آینه
حالا گلدانی می ماند و
لبی با هزار غنچه ی گل سرخ


نوشته شده توسط علیرضا | نظرات دیگران [ نظر] 
اشکهایم
شنبه 87 تیر 15 , ساعت 8:54 عصر  

تو را می خواستم اشکهایم باشی
نه دستمالی
تا اشکهایم را پاک کنی!!
واژه ای در دست
که هیچ ماهی را
تحمل ماندنش نیست
آهویی هراسان
رها شده
چون بیدی در باد.
پس بگذار
ببویم و بگذرم
چرا که همیشه من
این گونه صدایت کرده ام


نوشته شده توسط علیرضا | نظرات دیگران [ نظر] 
باز هم، فرهنگ سازی با زور!
یکشنبه 87 تیر 9 , ساعت 8:41 عصر  
بیش از یک سال از ابلاغیه دولت مبنی بر ممنوعیت ارسال پیامک‌های لاتین از سوی ادارات و شرکت‌های دولتی می‌گذرد اما هنوز هم بسیارند پیامک‌های لاتینی که می‌فرستند و می‌فرستیم.

حتی در بسیاری از موارد در اخطاریه‌هایی که شرکت ارتباطات سیار برای مشترکانش می‌فرستد هم عباراتی چون «...moshtarake gerami » به چشم می‌خورد.

علت این پدیده هم کاملا واضح است؛ حجم کاراکتر‌هایی که می‌توان در یک پیامک فارسی فرستاد کمتر از نصف کاراکتر‌های لاتین است و به همین دلیل هزینه ارسال یک پیامک فارسی برای مشترک گرامی،  بیش از دو برابر یک SMS  فینگلیش آب می‌خورد.

مهندس حمید یوسف‌زاده در گفت‌وگو با همشهری، دلایل فنی این مسئله را   اینچنین تشریح می‌کند: محدودیت‌های شبکه موبایل موجب آن است که حجم هر SMS معادل 140 بایت (8‌در140 بیت) باشد.

از سوی دیگر مطابق استاندارد‌های کامپیوتری و مجموعه کاراکتر‌های اسکی، هر کاراکتر از مجموعه حروف انگلیسی در 7بیت کد می‌شود. این کارشناسIT  ادامه می‌دهد: از آنجایی‌که 8‌در140 مساوی‌ است با 7‌در160، هر 160 کاراکتر لاتین معادل یک SMS می‌شود. اما در مورد حروف فارسی اوضاع کاملامتفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که از کاراکتر‌های غیر اسکی استفاده می‌کنیم، حروف و کاراکتر‌ها مطابق استاندارد یونیکد 16 بیتی کد می‌شوند و در نتیجه هر پیامک معادل 70کاراکتر فارسی می‌شود.

این 9 بیت اضافه صرف کدکردن اطلاعاتی می‌شود که خط فارسی را از خطی چون لاتین جدا می‌کند، تفاوت‌هایی چون چسبیده‌بودن حروف یک کلمه، اشکال چند‌گانه بعضی حروف مثل ع، غ و ... در ابتدا و وسط و انتهای یک کلمه و ....

با این اوصاف راهکار تشویقی برای ارسال پیامک فارسی چیست؟ به عبارت دیگر چگونه می‌توان مشترکان را ترغیب کرد تا از آنچه به آن عادت کرده‌اند بگذرند، از جذابیت‌های آشکار و پنهان ارسال SMS فینگلیش چشم‌پوشی کنند و در ازای آن هزینه بیشتری هم بپردازند؟

ظاهرا مخابراتی‌ها تهیه نرم‌افزاری را که در کدکردن کاراکتر‌های فارسی از سیستمی بهینه استفاده  کرده و به این ترتیب امکان ارسال تعداد بیشتری کاراکتر فارسی در یک پیامک را مهیا می‌کند، به عنوان راهکاری برای این مسئله در نظر گرفته‌اند؛ راهکاری که در اواسط سال گذشته مطرح و رسانه‌ای شد اما با گذشت این مدت خبری از ارائه و استفاده عملی از این نرم‌افزار به گوش نمی‌رسد.

پیامک از دیار فردوسی

«مسئله هزینه ارسال پیامک شاید برای شرکت‌های تبلیغاتی که با ارسال انبوهی از پیام‌ها سر‌و‌کار دارند، پارامتری تعیین‌کننده باشد  اما برای مشترکان عادی به نظر می‌رسد مسائلی چون عوامل اجتماعی، جذابیت‌های ارسال پیامک لاتین، محدودیت‌های خط فارسی در این زمینه و همچنین امکانات گوشی‌ها بیش از عامل اقتصادی در انتخاب خط تاثیر‌گذار است.»

این را علیرضا پور‌ممتاز، دبیر کار‌گروه خط و زبان فارسی شورای عالی اطلاع‌رسانی می‌گوید؛ شورایی که  طی ادغام شورا‌ها، سرنوشتش در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و ادامه حیاتش در گرو اعلام نظر مثبت مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

وی در گفت‌وگو با همشهری با طرح سوال لزوم وارد شدن خط فارسی در مقوله‌های تکنولوژیک، می‌گوید: زبان و ادبیات با هم تفاوت دارند و میراث هزار ساله ادبیات فارسی تضمین‌کننده زبان فارسی است. اما ما باید بررسی کنیم و یک بار برای همیشه تصمیم بگیریم از خط و زبانمان کجا‌ها باید حمایت کنیم و آیا لازم است در مقوله‌های تکنولوژیک، فارسی را وارد کنیم یا نه.

بررسی الزامی که پور‌ممتاز به آن اشاره می‌کند، پروژه‌ای عظیم است که عدم اختصاص بودجه اجرای آن را  متوقف کرده است؛ « دادگان ملی زبان فارسی» پروژه‌ای 5 ساله بود که برای شناخت زبان فارسی در محیط‌های رایانه‌ای مطرح شد و قرار بود کار‌گروه ما و دانشگاه تهران به صورت مشترک آن را اجرا کنند.

این کارشناس علوم شناختی که سابقه تحصیل در مهندسی مکانیک و مدیریت را هم در کارنامه‌اش دارد، ادامه می‌دهد: سال 83 ردیف بودجه جداگانه‌ای برای این پروژه تصویب شد که قرار بود از سال 84 به این پروژه اختصاص یابد که متاسفانه هیچ‌گاه عملی نشد و این پروژه تا اوایل سال 85 حرکتی کند داشت و از سال 86 کاملا متوقف شده است.

مسکن‌های موقت

دسته‌بندی مشکلات ارسال پیامک فارسی و ارائه راهکار برای آنها از جمله مسائلی است که قرار بود در قالب پروژه دادگان ملی زبان فارسی مورد توجه قرار گیرد.

در واقع قرار بود این پروژه پاسخی برای این سوال بیابد که چرا با وجود اینکه بسیاری از گوشی‌های موجود در بازار امکان ارسال و دریافت پیامک فارسی را فراهم می‌آورند، در عمل مشترکان فارسی زبان همراه تمایلی به استفاده از این امکان نشان نمی‌دهند؟

پور‌ممتاز در پاسخ به این سؤال می‌گوید: مشکلات تکنولوژیک قطعا در این مورد تاثیر‌گذارند مثلا ما استانداردی برای قرار‌گرفتن حروف فارسی  روی صفحه‌کلید گوشی نداریم و جایگاه فعلی حروف  روی گوشی‌ها به‌گونه‌ای نیست که کاربری را ساده کند و به نظر می‌رسد تعیین برخی کلید‌ها برای قرارگرفتن 3 یا 4 و 5 حرف فارسی، چندان بر اساس حساب و کتاب نیست.

فونت نسبتا خالی از زیبایی و گاهی ناخوانا که روی بسیاری از گوشی‌ها قرار دارد و به هم ریختن متن فارسی در هنگام تایپ کردن یک عدد در متن از جمله موارد دیگری است که این کارشناس به آنها اشاره می‌کند. اما مگر ما تنها ملتی هستیم که این مشکلات را با خطمان در مواجهه با تکنولوژی‌هایی چون پیام‌کوتاه داریم؟

پاسخ پور‌ممتاز به این سؤال منفی است: آلمانی‌ها و فرانسوی‌ها هم مشکل مشابهی با خطشان داشتند با این تفاوت که آنها از عزمی ملی برای حل مشکل برخوردار بودند و با اصلاح خط در بعضی موارد و تهیه فرهنگ جامع پیام کوتاه و در نظر گرفتن اختصار‌هایی که از جذابیت‌های ارسال پیام کوتاه به زبان انگلیسی به شمار می‌رود به زبان خودشان ( مانند 4 به جای for) توانستند جذابیت ارسال پیام کوتاه به زبان فرانسه را تا 65 درصد افزایش دهند.

اراده‌ای که پور‌ممتاز از آن سخن می‌گوید، به نظر نمی‌رسد که در سطوح بالای تصمیم‌ساز کشور ما وجود داشته باشد و در جایی‌که وی از عدم تخصیص بودجه حدود 300 میلیون تومانی اجرای پروژه مورد نظر کارگروه خط و زبان فارسی سخن می‌گوید، افزایش قیمت ارسال SMS  لاتین و تهیه یک نرم‌افزار به ظاهر نافرجام تنها حرکتی است که از سوی مسئولان انجام می‌شود.

نرم‌افزاری که پور‌ممتاز درباره آن می‌گوید: وقتی قرار باشد یک نرم‌افزار اضافه  روی گوشی نصب شود و یک مرحله کد کردن اضافه را به سیستم تحمیل کند، به هر‌حال سرعت پایین می‌آید حال آنکه تمام مزیت پیام کوتاه در فشردگی و سرعت آن است و هر چیزی که محل این مزیت باشد محکوم به فناست.

وی با بیان اینکه دور زدن یک مسئله اجتماعی با یک راه حل تکنولوژی هیچ‌گاه در بلند مدت جواب نمی‌دهد، می‌افزاید: چنین راه‌حل‌هایی فقط در حکم یک مسکن موقت عمل می‌کنند.

به اعتقاد این کارشناس اگر واقعا علاقه و تاکید داریم که ارسال پیامک در کشور ما با خط  و زبان فارسی باشد، باید علت ترجیح مشترکان به ارسال لاتین را ریشه‌یابی کرده  و زیر‌ساخت‌های خط فارسی را اصلاح کنیم و البته شاهد حمایت سطوح بالای مملکتی از این مسئله باشیم.


نوشته شده توسط علیرضا | نظرات دیگران [ نظر] 
افشین قطبی با اختیار تام می‌آید
یکشنبه 87 تیر 9 , ساعت 8:35 عصر  
همه چیز آماده است؛ آماده برای استقبال دوباره از افشین قطبی در پرسپولیس.

همان مربی که به یکباره ساز جدایی سر داد و رفت. او رفت تا در ادامه این رفتن‌ها کاشانی و استیلی هم رفتنی شوند. البته نه اینکه رفتن این 2 نفر خودخواسته باشد؛ آنها به بیرون از باشگاه پرسپولیس تبعید شدند تا علی‌آبادی، دست‌های خودش را آلترناتیو آنها کند. دست‌هایی که این روزها بدجور می‌خواهند خودشان را ثابت کنند. یکی از این پارامترهای اثبات هم برگرداندن افشین قطبی است. حالا به هرقیمتی و هر بندی که افشین می‌خواهد.

حاجی باقر، وکیل قطبی که این روزها زیاد حول و حوش هیأت‌مدیره پرسپولیس دیده می‌شود، شب گذشته از بسته جدید پیشنهادی مصطفوی خبر داد و گفت: «پیشنهاد جالب توجهی را از سوی هیأت‌مدیره جدید پرسپولیس گرفتیم. با هربندی که گفته بودیم موافقت کرده‌اند و چیزی نمانده.» او که در چند روز گذشته هر نوع پیشنهاد به قطبی از سوی باشگاه پرسپولیس را رد می‌کرد، انگار از دور جدید مذاکرات جواب مثبت گرفته بود که دوباره سؤال خبرنگار همشهری را رد نکرد.

حاجی باقر که در دفعات قبل تسویه‌حساب مالی را چاشنی این مذاکرات می‌دانست، این بار با لحنی نرم گفت: «خیلی به این قرارداد امیدواریم. تمام نکاتی که گفته بودیم را در قرارداد آورده‌اند. به عبارت دیگر ریز زندگی افشین در این قرارداد هست. از هزینه اجاره ساختمان قطبی بگیرید تا راننده و تلفن او.»

وقتی این مسائل از سوی حاجی باقر حل شده به حساب می‌آید، پس نباید سر مسائل مالی مشکلی داشته باشند. پس طبیعی بود که او از شرایط بهتر پیش پرداخت‌ها و قسط‌ها بگوید. اما او از مسائل دیگری هم پرده برداشت که شاید در هفته بعد به سوژه اول مطبوعات کشورمان بدل شود. اینکه افشین قطبی در انتخاب دستیارانش اختیار تام دارد. پس اگر بعد از آمدن او، پیروانی، عابدزاده و کماسی را ندیدید، زیاد تعجب نکنید. این یکی از بندهای قرارداد جدید قطبی با پرسپولیس است.

البته اضافه کنید به اینها بازیکنان یاغی را. همان بازیکنانی که برایش دردسر درست می‌کردند. حاجی‌باقر که مدت قرارداد افشین را 2 ساله می‌داند، در مورد مبلغ قرارداد هم گفت: «مبلغ قرارداد نزدیک به 800هزار دلار است که در قرارداد چگونگی پرداختش مشخص شده است.»

 هرچند فاکتورهایی که از زبان وکیل قطبی بیان می‌شود، به‌ نوعی فشار هواداران برای بازگرداندن سرمربی سابق است، اما با توجه به خوشحالی حاجی‌باقر و لبخندی که برلبان داشت، از بازگشت او به پرسپولیس خبر می‌دهد. وکیل در مورد زمان انتقال این پیشنهادات رسمی گفت: «دیروز پیشنهادات جدید را به قطبی اعلام کردم و تا روز سه‌شنبه منتظر پاسخ او خواهیم بود تا تصمیم آخرش را بگیرد.»

داریوش مصطفوی، ‌مدیرعامل پرسپولیس تاکید کرده که قطبی به‌دلیل کمبود وقت باید تا سه‌شنبه هفته جاری پاسخ نهایی‌اش را ارسال کند. جوابی که انگار نباید در مثبت بودن آن شک کرد.

منابع آگاه هم که این روزها در تماس با افشین قطبی هستند، این موضوع را تایید کرده‌اند. آن گونه که حاجی‌باقر صحبت می‌کند و از پذیرش همه شرایط خود و موکلش می‌گوید، به ‌نظر می‌رسد تا پایان هفته انتخاب افشین قطبی به‌ عنوان سرمربی پرسپولیس اعلام رسمی شود.


نوشته شده توسط علیرضا | نظرات دیگران [ نظر] 
بلیط فینال جام ملت‌های اروپا: 3000 یورو !
یکشنبه 87 تیر 9 , ساعت 8:33 عصر  
بهای بلیط بازی پایانی جام ملت‌های اروپا بین تیم‌های آلمان و اسپانیا در بازار سیاه وین به سه هزار یورو رسید

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره با توجه به فروش همه بلیط های این بازی، یک روز مانده به برگزاری آن، هم اکنون فقط در بازار سیاه معامله می‌شود.

پیش بینی می‌شود بهای این بلیط با نزدیک شدن زمان آغاز بازی فینال در بازار سیاه افرایش یابد.

برگزار کنندگان جام ملت‌های اروپا، حاضر نشدند طرح آلمان را در بازیهای فوتبال جام جهانی 2006 برای جلوگیری از خرید و فروش بلیط بازی‌ها در بازار سیاه اجرا کنند.

به گفته برگزارکنندگان جام ملتهای اروپا، ثبت بلیط به نام افراد، مستلزم کنترل هویت آنان پیش از ورود به ورزشگاه است که به زمان زیادی نیاز دارد


نوشته شده توسط علیرضا | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

جوان امروز

علیرضا
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 15 بازدید
بازدید دیروز: 5 بازدید
بازدید کل: 234452 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
وضعیت من در یاهو
فهرست موضوعی یادداشت ها
2010 . اسلام . پسر . جام جهانی . چگونه پیاده‌روی کنیم؟ . حیوانات هم حسودی می‌کنند . دختر . روابط . ضریب هوشی چیست؟ .
نوشته های پیشین

پاییز 1385
زمستان 1385
پاییز 1386
تابستان 1386
بهار 1386
زمستان 1386
بهار 1387
تابستان 1387
پاییز 1387
زمستان 1387
بهار 1388
تابستان 1388
لوگوی وبلاگ من

جوان امروز
لینک دوستان من

مدیر پارسی بلاگ
آبدارچی پارسی بلاگ
انجمن علمی رشته برق و الکترونیک
موتور سنگین ... HONDA - SUZUKI ... موتور سنگین
تا ریشه هست، جوانه باید زد...
اس ام اس عاشقانه
جوان ایرانی
اس ام اس سرکاری اس ام اس خنده دار و اس ام اس طنز
قاسم آقابابایی
دختری عاشق
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

اسلام و روابط دختر و پسر
کنترل تلویزیون با حرکات دست / فیلم
تولید برق از سیبزمینی
ضریب هوشی چیست؟
چگونه پیادهروی کنیم؟
آشنایی با 32 تیم جام جهانی 2010
[عناوین آرشیوشده]